Grijanje i hlađenje

Industrijsko podno grijanje

Optimizirano grijanje i hlađenje za vaše industrijske prostore

Zbog velikih otvorenih prostora, objekti poput industrijskih  i sportskih dvorana često se povezuju s činjenicom da je zimi neugodno hladno ili ljeti vruće te da ih je teško i skupo grijati ili hladiti.

U mnogim su slučajevima ta povezivanja točna, posebno kada se koriste konvekcijski sustavi grijanja i hlađenja. Međutim, postoje učinkovitija i ekonomičnija rješenja. Hidraulički zračni sustav grijanja i hlađenja, osim čiste i jednostavne ugradnje, izuzetno je energetski učinkovit i štedi prostor.

Prednosti industrijskog podnog grijanja

U usporedbi s konvencionalnim sustavima kao što su konvektori ili radijatori, industrijsko grijanje iznimno štedi prostor: Grijaći elementi integrirani su u podnu ploču, što vašim kupcima omogućuje slobodno projektiranje i korištenje dvorane. Još jedna prednost: industrijsko površinsko grijanje emitira ugodnu zračnu toplinu - i to uz malo kretanja zraka. To ne samo da omogućuje ugodnu sobnu temperaturu na okupiranom području, već osigurava i manje dizanja prašine.

Ekološko rješenje grijanja za velike građevinske projekte

Budući da je za sustav grijanja potrebna samo niska temperatura polaza, može se koristiti u kombinaciji s alternativnim izvorima energije, poput Geotermalne energije. Industrijska otpadna toplina također se može koristiti kao dobavljač energije. U svakom slučaju, industrijsko podno grijanje je isplativo rješenje grijanja za skladišta i slične velike zgrade: Zahvaljujući malim toplinskim gubicima vaši kupci štede energiju, a time i troškove grijanja.

Zašto je hidraulično podno grijanje tako učinkovito

Za razliku od konvekcijskih sustava kao što je sustav centralnog grijanja s prisilnim zrakom, hidraulički zračni sustavi djeluju tako da generiraju toplinu između ljudi i površine tla, čineći da se osjećaju relativno toplije.

S vodovodnim cijevima ugrađenim izravno u pod, zid ili stropnu konstrukciju, hidraulička zračna toplina prenosi se preko površina i osjeća se točno tamo gdje je potrebna - ispod nogu i oko vas.

To znači da možete držati vaš termostat na nižoj temperaturi bez ugrožavanja udobnosti, što rezultira manjom potrošnjom energije i nižim troškovima.

Young male worker lowering a pallet with boxes. Forklift driver working in a warehouse.

Sistem hlađenja zbog kojeg AC postaje zastario

Na isti način na koji hidraulički sustav grijanja ravnomjerno zagrijava vaš prostor cirkulirajući toplu vodu ispod površine, ista metoda se koristi i s cirkulacijom hladne vode za ravnomjerno hlađenje vašeg prostora.

Korištenje Pipelife hidrauličkog sistema za hlađenje mnogo je učinkovitije i ekonomičnije rješenje za velike industrijske i sportske dvorane jer zahtijeva manje energije u odnosu na rashladne ventilatore ili klima uređaje. Protok hladne vode ispod površine također održava unutrašnjost hladnijom dulje vrijeme.

!W - Qual-Pex Easy-Lay Underfloor (4).JPG

Prednosti ugradnje hidrauličkog sustava grijanja i hlađenja

Product

Visoki stropovi, loša cirkulacija zraka i sustavi centralnog grijanja s prisilnim zrakom doprinose pojačanoj stratifikaciji i gubitku energije. Bez obzira na veličinu ili visinu vašeg industrijskog prostora, možete ravnomjerno i učinkovito grijati ili hladiti cijelo područje koristeći relativno niže radne temperature. Rezultat su smanjeni operativni troškovi i očuvana energija i toplina.

S cijevima za grijanje i hlađenje izravno ugrađenim u podnu, zidnu ili stropnu konstrukciju nema potrebe za vanjskim grijačima, radijatorima ili klima uređajima, što vam omogućuje korištenje cijelog industrijskog prostora po potrebi. To je posebno povoljno kod opremanja sportskih dvorana, tako da se sportska oprema može postaviti prema potrebi, bez potrebe za razmatranjem kamo smjestiti jedinice za grijanje i hlađenje.

Kako su hidrauličke cijevi za grijanje izravno ugrađene u podne ploče ispod radne površine, moguće je grijati industrijske podove na kojima rade teška vozila i strojevi.

Sve hidrauličke cijevi za grijanje i hlađenje Pipelife izrađene su od certificiranog i ojačanog termoplasta. Nakon ugradnje, potrebno im je vrlo malo ili nimalo održavanja. Također dodatni, zaštitni EVOH sloj za difuziju kisika unutar stijenki cijevi čini ih praktički nepropusnima za plinove, a istovremeno štiti cijeli sustav od potencijalne korozije.

Sustavi centralnog grijanja s prisilnim zrakom koriste se konvekcijom za širenje topline, što zahtijeva puno energije za ravnomjerno zagrijavanje velikih objekata. To može rezultirati hladnim mjestima i neravnomjerno zagrijanim okolišem. Suprotno tome, podna hidraulička toplina postupno i ravnomjerno zagrijava površinu tla, praktički eliminirajući hladna mjesta i temperaturne oscilacije. Rezultat tome je manje prašine i propuha, a podovi su cijelo vrijeme topli i suhi.

Sa svojim niskotemperaturnim operativnim sustavom, hidraulično podno grijanje idealan je izbor ako tražite učinkovitiji i ekološki prihvatljiv način za grijanje i hlađenje vašeg industrijskog radnog prostora ili sportske dvorane. Sustav se također savršeno podudara s održivim izvorima energije poput solarnih sustava i geotermalnih dizalica topline.

Kontaktirajte nas

Imate li dodatnih pitanja o Pipelife proizvodima? Kontaktirajte nas javićemo Vam se brzo.

*  Obavezno polje

Vaši podaci će se tretirati kao povjerljivi. Vaš pristanak može biti povučen u bilo kojem trenutku slanjem e-maila na adresu office.ba@wienerberger.com. Zakonitost obrade vaših podataka prije povlačenja pristanka će ostati nedirnuta. Za sve pojedinosti o pohranjivanju, obradi i brisanju podataka kao i o Vašim pravima u vezi upotrebe Vaših osobnih podataka, molimo poručite naša Pravila o privatnosti na web stranici www.pipelife.ba

Kontaktirajte nas

Javite nam se sa vašim pitanjima. Javićemo Vam se brzo.

Povratni poziv

Imate li dodatnih pitanja o proizvodima ostavite nam vaš broj i pitanje.
Javimo Vam se putem telefona
Javite nam se sa vašim pitanjem
Postavite pitanje dobijate odgovor E-mailom.