Pipelife Storm Water Open

Pipelife-Always part of your life

Cjevovod, linija života naše zajednice

Podzemna infrastruktura životni je temelj naše zajednice. Prenoseći pitku vodu, otpadne vode, oborinske vode, plin, ulje ili kablove, održava naš moderni svijet pokretnim i život sigurnim, čistim i ugodnim.

Baš kao što naše tijelo ovisi o zdravom i učinkovitom krvotoku, dobrobit naših zajednica ovisi o učinkovitim, pouzdanim mrežama infrastrukture. Ali što danas znači "učinkovit i pouzdan"? Za nas, "učinkovito i pouzdano" daleko nadilazi kvalitetu proizvoda.

Kako bismo osigurali vrhunsku kvalitetu proizvoda i usluga, pružamo rješenja za trenutne i buduće izazove:

  • koristiti što manje resursa 
  • učiniti gradove otpornijima na promjene i spremnima za budućnost 
  • povećati uvid i kontrolu
  • poboljšati sigurnost mreže i srednje kvalitete.

Naše prirodno bogatstvo u Bosni i Hercegovini

U Bosni i Hercegovini postoje evdentirane čak 262 manje ili veće rijeke. Stoga se za Bosnu i Hercegovinu s pravom može reći da je - zemlja rijeka.Da je tako najbolje govori podatak da od ukupne površine Bosne i Hercegovine od 51.129 kilometara kvadratnih na vodotoke duže od deset kilometara otpada 9.011,5 kilometara. Od ukupne površine BiH, 38.719 km2 ili 75,7 posto gravitira rijeci Savi, odnosno Dunavu i Crnom moru, a slivu Jadranskog mora 12.410 km2 ili 24,3 posto,

Bosna i Hercegovina je nadaleko poznata po svojim čistim i netaknutim vodama. Nezagađena voda je svakako jedan od najznačajnijih bosanskohercegovačkih prirodnih resursa.

Hotel Hils i bazeni na Ilidži u Sarajevu

PIPELIFE UGARDIO SIFONSKE CIJEVI ZA ODVODNJU ISPOD KORITA RIJEKE UNE.

Prvi put položene cijevi ispod rijeke Une

U okviru realizacije KFW Projekta izgradnje sistema odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda, u Bihaću je, na lokaciji Stare Kralje, na trasi kolektora A-nula, položena prva od dvije cijevi ukupne dužine nešto više od 200 m, na 3,5 m ispod nivoa rijeke Une. Na ovaj način otpadne vode sa lijeve obale Une biće dovedene do glavnog sistema za prećišćavanje u Velhovu.

Sifonski prolaz ispod korita rijeke Une.Nove tehnologije PIPELEIFE

Niskogradnja

Proizvodi

U Pipelifeu razvijamo infrastukturna rješenja usmjerena prema budućnosti te znanja za rješavanje i ublažavanje izazova urbanizacije, klime i zagađenja.

Potable Water

Sistemi vodosnadbijevanja

Uspostavite mrežu pitke vode od izvora do odredišta s certificiranim sustavom vrhunske kvalitete. Steknite veću kontrolu nad mrežom i kvalitetom vode uz pomoć našeg jedinstvenog pametnog rješenja.

Wastewater

Odvodnja otpadnih voda

Ekološki prihvatljivi i dugotrajni sustavi cijevi za otpadne vode ključni su za zdrav okoliš. Pipelife nudi veliki izbor sustava za gravitacijsku i tlačnu odvodnju, uključujući mogućnosti ekonomičnog podizanja vode na viši nivo, filtriranje, sedimentaciju i još mnogo toga.

kišobran-ikona

Upravljanje oborinskim vodama

Klima se brzo mijenja i svjedoci smo prekomjernih kiša, suše, vrućine i poplava. Pronađite idealno rješenje za upravljanje oborinskim vodama za prikupljanje, zadržavanje ili infiltraciju te učinkovito korištenje vode za ublažavanje problema povezanih s padavinama i zaštitu naših zajednica od poplava i prelijevanja.

drenaža-ikona

Drenažni sistemi

Pouzdani, dugotrajni drenažni sustavi naše domove i ceste čini sigurnim. Pogotovo tuneli i široke ulice poput autocesta trebaju rješenja koja pouzdano održavaju površine suhima. Pronađite svoje idealno rješenje koje će odgovarati vrsti tla, prostoru i uvjetima otjecanja.

plamen-plin-ikona

Snadbijevanje plinom

Pouzdanosti i sigurnosti vrlo su važni za prijenos plina. Zbog toga su iskustvo i stručnost dobavljača posebno važni. Već desetljećima Pipelife je vodeći dobavljač plinovoda, nudimo jedinstvena rješenja za distribuciju plina, otkrivanje istjecanja i sigurnost mreže.

kabelska-zastita-ikona

Kablovska zaštita

Bilo da se radi o podmorskim, podzemnim ili nadzemnim primjenama: Unutar našeg asortimana zaštitnih cijevi pronaći ćete odgovarajući sustav zaštite za optičke kablove, električne i telekomunikacijske kablove od PE, PVC-a i protupožarnog PP-a.

Zajednice širom svijeta oslanjaju se na naš kvalitet, uslugu i znanje

Kao međunarodni građevinski stručnjaci, zajednice širom svijea oslanjaju se na našu uslugu, kvalitetno i detaljno znanje za pouzdane i uspješna cjevovodna rješenja. Uvijek su na raspolagnju lokalni stručnjaci za vaše građevinske projekte, uz mogućnost analize projekata iz globalne perspektive. Zajedno sa našim kupcima i partnerima gradimo inovativna rješenja za sigurnu i održivu budućnost. 

Pipelife карта стран

Kontaktirajte nas

Imate li dodatnih pitanja o Pipelife proizvodima? Kontaktirajte nas javićemo Vam se brzo.

*  Obavezno polje

Vaši podaci će se tretirati kao povjerljivi. Vaš pristanak može biti povučen u bilo kojem trenutku slanjem e-maila na adresu office.ba@wienerberger.com. Zakonitost obrade vaših podataka prije povlačenja pristanka će ostati nedirnuta. Za sve pojedinosti o pohranjivanju, obradi i brisanju podataka kao i o Vašim pravima u vezi upotrebe Vaših osobnih podataka, molimo poručite naša Pravila o privatnosti na web stranici www.pipelife.ba

Kontaktirajte nas

Javite nam se sa vašim pitanjima. Javićemo Vam se brzo.

Povratni poziv

Imate li dodatnih pitanja o proizvodima ostavite nam vaš broj i pitanje.
Javimo Vam se putem telefona
Javite nam se sa vašim pitanjem
Postavite pitanje dobijate odgovor E-mailom.