Image picture

Ovdje smo kako bismo pružili siguran, zdrav i bezbrižan život sadašnjim i budućim generacijama.

#održivost

Zajedno postavljamo temelje infrastrukture, životnu sredinu naše zajednice. Čvrsto vjerujemo da je pri tome naša odgovornost zaštititi, i naš cilj poboljšati gospodarski, okolišni i socijalni sustav za sadašnje i za buduće generacije. Ovo je sastavni dio kulture naše tvrtke. Štoviše, upravo je to zajednička svrha koja nas veže ovdje u Pipelife-u. Vodi nas u našim odlukama i postupcima i oblikuje naša rješenja.

 

Brown Trout

Održivi proizvodi

Zajamčeno je da su naši proizvodi izdržljivi i dugotrajni, istovremeno doprinose zaštiti klime. Svojim cjevovodima rješavamo izazove upravljanja vodama, klimatskim promjenama i urbanizacijom.

Održiva proizvodnja

Nastojimo proizvesti najvišu moguću kvalitetu proizvoda i očuvati okoliš najbolje koliko je u našoj moći. Zbog toga ulažemo u istraživanje i razvoj, poboljšavamo naše proizvodne procese i provodimo različite mjere u cijelom lancu opskrbe.

Grandfather with his grandson working in the garden,watering salads.

Društvena održivost

Svoju ulogu odgovornih članova gospodarstva shvaćamo vrlo ozbiljno. Za nas odgovornost znači etično djelovati, pošteno komunicirati, transparentno oblikovati ekonomsko okruženje i djelovati kao vrijedan član društva.

#održivost

Zelene inicijative tvrtke Pipelife

Naši ekološki ciljevi

Uz naš aktivni doprinos ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda, postavili smo i vlastite ekološke ciljeve.

Naš ,, Plan održivosti 2015-2020,,  predstavlja nametnutu obavezu kontinuiranog smanjenja potrošnje vode, energije i električne energije, kao i emisije CO2, istovremeno povećavajući recikliranu plastiku u našoj proizvodnji.

Ciljevi za 2020 su ispunjeni i ponovo postignuti godinu dana ranije od planiranog.

E_2016_SDG_Poster_all_sizes_without_UN_emblem

Životni vijek od 100 godina - aspekt održivosti

Jedan od aspekata koji se razmatraju u životnom ciklusu je vijek trajanja. Odnosi se na duljinu vremena koje proizvod može stvarno ostati u pogonu. Naši PE tlačni cijevni sustavi za primjenu plina, pitke vode i brodske primjene traju najmanje 100 godina. Međutim, polietilen je razvijen tek početkom 1950-ih. Nemamo pri ruci cijevi koje su služile 100 i više godina. Pa kako bismo znali? Kliknite kako biste pročitali pozicijski dokument Europskog udruženja za plastične cijevi TEPPFA i PE100 +.

Happy good looking elderly man in a plaid shirt sits on a sofa in the living room and learns to play acoustic guitar online using a Laptop

Operacija Clean Sweep

Raste zabrinutost javnosti zbog plastike koja ulazi u okoliš. Većina pronađene plastike potječe iz nepažljivo odbačenih boca i ambalaže, ali nešto je i od ostataka iz prerađivačke industrije. Kako bi zaustavili gubitak plastike u okoliš, Plastics Europe, europsko udruženje proizvođača plastike, stvorilo je inicijativu za gubitak nula ostataka. U 2015. godini ova je inicijativa ujedinjena s globalnim programom Operacija Clean Sweep®. Neke naše proizvodne jedinice već imaju ove filtere. Međutim, SVE tvrtke Pipelife obvezale su se na ugradnju filtera tijekom 2020. godine.

Close-up of plastic polymer granules. polymer plastic. compound polymer.
plastic beads isolated on white background.

Kontaktirajte nas

Imate li dodatnih pitanja o Pipelife proizvodima? Kontaktirajte nas javićemo Vam se brzo.

*  Obavezno polje

Vaši podaci će se tretirati kao povjerljivi. Vaš pristanak može biti povučen u bilo kojem trenutku slanjem e-maila na adresu office.ba@wienerberger.com. Zakonitost obrade vaših podataka prije povlačenja pristanka će ostati nedirnuta. Za sve pojedinosti o pohranjivanju, obradi i brisanju podataka kao i o Vašim pravima u vezi upotrebe Vaših osobnih podataka, molimo poručite naša Pravila o privatnosti na web stranici www.pipelife.ba

Kontaktirajte nas

Javite nam se sa vašim pitanjima. Javićemo Vam se brzo.

Povratni poziv

Imate li dodatnih pitanja o proizvodima ostavite nam vaš broj i pitanje.
Javimo Vam se putem telefona
Javite nam se sa vašim pitanjem
Postavite pitanje dobijate odgovor E-mailom.