Važan aspekt za mjerenje održivosti proizvoda: vijek trajanja 13. septembar 2019

Sept 13, 2019 |

Dugi vijek trajanja nije koristan samo iz ekonomskih razloga već i u smislu održivosti okoliša. 

TEPPFA i PE100 + objavili su stajalište kojim se potvrđuje da se očekuje da će PE cijevi ugrađene u kanale i koriste se pod pritiskom a služe za opskrbu vodom i plinom trajati više od 100 godina. Čvrstozidne PE tlačne cijevi imaju brojne prednosti. Ukratko su pouzdani, otporni i jednostavni za ugradnju (također bez rova). Ali i u smislu održivosti oni su pobjednici. 

PROCJENA ŽIVOTNOG VIJEKA ZA KVANTIFIKACIJU I USPOREDBU UTJECAJA NA OKOLIŠ 

PProcjena životnog ciklusa (LCA) standardizirana je metoda za procjenu utjecaja materijala na okoliš i za pravičnu usporedbu između alternativnih materijala. Prikazuje utjecaj na okoliš tijekom čitavog životnog vijeka proizvoda, od vađenja sirovina, preko proizvodnje, dizajna sustava, transporta, ugradnje itd. Do rukovanja krajem životnog vijeka (npr. Recikliranje). SERVISNI ŽIVOT (KORIŠTENJE) - ASPEKT ODRŽIVOSTI Jedan od aspekata koji se razmatraju u Procjeni životnog vijeka je vijek trajanja. To se odnosi na vremensko razdoblje kada proizvod može stvarno ostati u radu. Budući da je polietilen razvijen ranih 1950-ih, pri ruci nemamo cijevi koje bi mogle poslužiti 100 godina ili više. Pa kako bismo mogli znati? Istraživanje Izračuni ekstrapolacije Izvješća o iskapanju Europsko udruženje za plastične cijevi TEPPFA i PE100 + objavilo je stajalište koje nudi dobar sažetak osnove dizajna PE tlačnih sustava, standarda, normi i primjera iz stvarnog života. Mnogo PE cijevi prve generacije premašilo je 50-70 godina vijeka trajanja, a neke su i danas u upotrebi. Proizvodi su od tada poboljšavani, tako da nam kombinacija izvješća o iskapanju, istraživanja i proračuna govore da današnje generacije PE najvjerojatnije imaju vijek trajanja od jednog stoljeća i više. Ako uključimo činjenicu da se PE može reciklirati nekoliko puta, to nas dovodi do materijalnog života od par stotina godina ... ali ovo vrijedi za drugu priču. Za više informacija o utjecaju naših sustava plastičnih cijevi na okoliš, pogledajte naše Izjave o poduktu u okolišu koje su proizašle iz procjena životnog ciklusa u pravu.

TEPPFA and Pe100 orginal dokument

Kontaktirajte nas

Imate li dodatnih pitanja o Pipelife proizvodima? Kontaktirajte nas javićemo Vam se ponovo.

*  Obavezno polje

Vaši podaci će se tretirati kao povjerljivi. Vaš pristanak može biti povučen u bilo kojem trenutku slanjem e-maila na adresu office.ba@wienerberger.com. Zakonitost obrade vaših podataka prije povlačenja pristanka će ostati nedirnuta. Za sve pojedinosti o pohranjivanju, obradi i brisanju podataka kao i o Vašim pravima u vezi upotrebe Vaših osobnih podataka, molimo poručite naša Pravila o privatnosti na web stranici www.pipelife.ba

Kontaktirajte nas

Javite nam se sa vašim pitanjima. Javićemo Vam se brzo.

Povratni poziv

Imate li dodatnih pitanja o proizvodima ostavite nam vaš broj i pitanje.
Javimo Vam se putem telefona
Javite nam se sa vašim pitanjem
Postavite pitanje dobijate odgovor E-mailom.