Drenažne cijevi

primjer direktne pomoći države

Saobraćajna olakšica za glavni grad Poljske

April 17, 2020 | 3 min read

Kako bi donio olakšanje prometa glavnom gradu Poljske Varšavi i osigurao sigurnije i efikasnije veze kako za nacionalni tako i za međunarodni transport, Generalna direkcija za nacionalne ceste i autoceste (GDDKiA) pokrenula je finalizaciju obilaznice duge 40 km, brze ceste S2 . Završna dionica od 18,5 km je trenutno u izradi. Koja je uloga Pipelifea u projektu? Povećati sigurnost na putu pouzdanim sistemom odvodnje oborinskih voda.

Detalji projekta

Izvođač: 
Warbud, Astaldi, GP Mosty, Gϋlermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt, A.Ş

Investitor:
General Directorate for National Roads and Motorways (GDDKiA)

Proizvodi

Drenažni sistem: Pragma+ID, PRO  šahtovi
  • Pragma ID: DN 200 - DN 1000; SN 10
  • Pro šahtovi: DN 1000
  • Fiting (određeno): SN 10

Ukupna dužina instaliranih cijevi: 30 km

Način ugradnje : otvoreni rov

 

18,5 km brze ceste oko Varšave = 30 km Pipelife Pragma® cijevni sistem za odvodnju cesta

FINANSIRANJE

Završna dionica brze ceste S2 u Varšavi, koja čini južnu obilaznicu oko glavnog grada Poljske, trenutno je u izgradnji zahvaljujući sredstvima EU. Kao korisnik Operativnog programa EU za infrastrukturu i životnu sredinu 2014.-2020., Projekat je sufinanciran iz Kohezijskih fondova EU. Ukupan budžet za cestu iznosi više od milijardu eura. Od toga se gotovo 390 miliona eura opskrbljuje putem fonda.

KRAJ PROJEKTA

Između čvorova Puławska i Lubelska, dionica koja se gradi ima ukupnu dužinu od 18,52 kilometara i čini jugoistočni dio obilaznice. Sadrži tunel dug 2,3 km koji ga vodi kroz varšavsku četvrt Ursynów i most preko rijeke Visle, dugačak 1,5 kilometara.

Građevinski radovi na ovom dijelu dvostrukog kolovoza S2 započeli su u decembru 2015. godine na tri poteza. Tri do četiri trake planirane su za vožnju s obje strane središnjeg rezervata. Iako širina centralne varijacije varira između 5 i 12 metara, više prostora se zadržava za buduće proširenje puta.

"Dobar sistem odvodnje ceste zahtijeva efikasno uklanjanje kišnice sa i oko površine ceste kako bi se spriječile oštećenja na cesti i kako bi konstrukcije ostale suve i sigurne za vožnju." kaže Karol Marzejon, voditelj projekta u Poljskoj Pipelife, "Jedan od presudnih čimbenika održivog ulaganja je odabir pravog proizvoda. I ne govorim samo o visokoj kvaliteti, ovo bi trebalo biti naravno. Uzmite instalaciju, jer instanca: Samo je dobro instaliran sistem pouzdan. Izuzetno je važno imati sistem koji se lako, brzo i sigurno instalira. "

Dobavljači u Poljskoj već se dugi niz godina odlučuju za valoviti sistem Piglife Pragma + ID kao pouzdano rješenje za infrastrukturne projekte. Inherentne prednosti materijala u kombinaciji s prednostima dizajna proizvoda rezultiraju opsežnim iskustvom.

Za finalizaciju varšavske brze ceste S2, Pipelife isporučuje ne manje od 30 km valovitih PP oborinskih cijevi i armatura Pragma + ID u rasponu od DN 200 do DN 1000. Oni će biti instalirani od strane dobavljača i kooperanata kao što su Warbud, Astaldi, Gϋlermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt, A.Ş i GP Mosty.

Neki od razloga za odabir sistema za oborinske vode Pipelife:

Velika nosivost

Jednostavno rukovanje, brza montaža zahvaljujući maloj težini i dizajnu

Instalacija gotovo u svakom trenutku (do -10 ° C)

Visoka otpornost na hemikalije i habanje

Dokazana pouzdanost

ZAVRŠETAK U 2020

S2 bi trebao započeti s radom u septembru 2020. Vodeći promet dalje od grada, brza cesta pomoći će u smanjenju gužvi u prometu, a time i poboljšanju kvaliteta života stanovnika. Novi dio obilaznice također će pružiti brže, sigurnije i efikasnije veze kako za nacionalni tako i za međunarodni transport, podržavajući tako ekonomski razvoj Poljske.

Pošalji povratne informacije

Povijest

Spremljeno

Doprinesite

Kontaktirajte nas

Imate li dodatnih pitanja o Pipelife proizvodima? Kontaktirajte nas javićemo Vam se brzo.

*  Obavezno polje

Vaši podaci će se tretirati kao povjerljivi. Vaš pristanak može biti povučen u bilo kojem trenutku slanjem e-maila na adresu office.ba@wienerberger.com. Zakonitost obrade vaših podataka prije povlačenja pristanka će ostati nedirnuta. Za sve pojedinosti o pohranjivanju, obradi i brisanju podataka kao i o Vašim pravima u vezi upotrebe Vaših osobnih podataka, molimo poručite naša Pravila o privatnosti na web stranici www.pipelife.ba

Kontaktirajte nas

Javite nam se sa vašim pitanjima. Javićemo Vam se brzo.

Povratni poziv

Imate li dodatnih pitanja o proizvodima ostavite nam vaš broj i pitanje.
Javimo Vam se putem telefona
Javite nam se sa vašim pitanjem
Postavite pitanje dobijate odgovor E-mailom.