Pipelife je u punom obimu isporučio i ugradio svoje proizvode u Hotel Ruža u Mostaru

Novembar 2020

Hotel Ruža simbol prijeratnog Mostara danas je u vlasništvu svjtski poznatog lanca Marriott trebao bi početkom 2021 zablistati u punom sjaju, Pipelife je sa svojim proizvodima dao doprinos u stavaranju novog imaidža.

Detalji projekta

Izvođač: 
Mountain 

Investitor:
Marriott

Proizvodi

 
  • Radopress cijevi za podno grijanje  16, 20,26 i 32 mm
  • Razdjelnici  2-12 priključak
  • Ukupna dužina ugrađenih cijevi: 6000
  • Način ugradnje: ispod estriha
  • Sistem tla i otpada: Master 3, 
  • PP Master 3, PVC Ø 40-160mm; SN2-4
  • Ukupna dužina ugrađenih cijevi: 3000m
  • Način ugradnje: Podni zid

 

Marriott hotel Ruža, visokokvalitetni hotelski kompleks  radi se u Mostaruj. Iako je njegova fasada šarmantna kombinacija modernog i originalnog eklektičnog dizajna, njegova unutrašnja konstrukcija pruža potpuno modernu udobnost. Vrhunski kompleks predstavlja nadogradnju za ovo područje, a jednaka pažnja posvećena je unutrašnjosti kao i vanjskoj.

Građevinski radovi na zgradi započeli su 2016. godine i nastavljaju se do 2020. godine. Kao jedan od glavnih dobavljača, Pipelife je uključen u projekt od samog početka, od faze projektovanja. Ovo je bilo važno, jer je omogućilo Pipelifeu da izradi najbolja rješenja za projekt.

U ovom projektu su se odnosili na:

Podno grijanje

Niskošumna kanalizacija Master3+

REŠENJE 1:  PODNOG GRIJANJA 

U nastojanju da dobavljač odgovori na potrebe, očekivanja i želje klijenata, kompanija se susrela sa zajedničkim izazovom: pronalaženjem korisnog sistema za specifičnu mostarsku klimu velikih temperaturnih razlika.

Ukupno je do sada instalirano 6 km višeslojnih cijevi Radopress pex-al-pex za podno grijanje.

RJEŠENJE 2: VIŠE UDOBNOSTI S SUSTAVIMA TIHOG TLA I OTPADA

"U visokokvalitetnim zgradama poput ovih obično se odlučujemo za niskošumni sistem kanalizacionih cijevi."

Od investitora želio je osigurati visoku kvalitetu na svim razinama, izbor tla i sustava otpadnih cijevi imao je jednako važnu ulogu. U ovakvim visokokvalitetnim hotelskim zgradama obično se odlučujemo za niskošumni sisteme otpadnih cijevi. Važno je uzeti u obzir razinu buke. Stvarno čini veliku razliku u udobnosti, posebno za vlasnike kuća.

Pipelife-ov Master 3 Pipe System koji apsorbira zvuk predstavio je savršeno podudaranje. Svoju godinu reputacije među profesionalcima stekao je iz dobrih razloga: Svaki od tri sloja proizvoda ima svoje inherentne karakteristike i zajedno čine čvrst, tih sistem sa optimalnom hidraulikom i jednostavnim rukovanjem.

Mi kao proizvođi prenosimo svoje znanje  i predlažemo uvijek niskošumni  Master 3+ sistem, mada se nažalost još uvijek puno koristi u mnogim zgradama  PVC." Osim velike koristi od veće udobnosti života, sistem od polipropilena ima i puno toga što može ponuditi instalaterima. Na primjer, može se instalirati na minus temperaturama.

ZAVRŠNA FAZA GRADNJE

Osvrćući se na uspješnu provedbu grijanja, hlađenja, kao i distribuciju kanalizacije iz objekata Pipelife sada se raduju završnoj fazi građevinskog projekta. Trenutno se dizajniraju daljnji sistemi podnog grijanja.

 

Kontaktirajte nas

Javite nam se sa vašim pitanjima. Javićemo Vam se brzo.

Povratni poziv

Imate li dodatnih pitanja o proizvodima ostavite nam vaš broj i pitanje.
Javimo Vam se putem telefona
Javite nam se sa vašim pitanjem
Postavite pitanje dobijate odgovor E-mailom.