Pipelife je u punom obimu isporučio i ugradio svoje proizvode u Hotel Ruža u Mostaru

Novembar 2020

Hotel Ruža simbol prijeratnog Mostara danas je u vlasništvu svjtski poznatog lanca Marriott trebao bi početkom 2021 zablistati u punom sjaju, Pipelife je sa svojim proizvodima dao doprinos u stavaranju novog imaidža.

Detalji projekta

Izvođač: 
Mountain 

Investitor:
Marriott

Proizvodi

 
  • Radopress cijevi za podno grijanje  16, 20,26 i 32 mm
  • Razdjelnici  2-12 priključak
  • Ukupna dužina ugrađenih cijevi: 6000
  • Način ugradnje: ispod estriha
  • Sistem tla i otpada: Master 3, 
  • PP Master 3, PVC Ø 40-160mm; SN2-4
  • Ukupna dužina ugrađenih cijevi: 3000m
  • Način ugradnje: Podni zid

 

Marriott hotel Ruža, visokokvalitetni hotelski kompleks  radi se u Mostaruj. Iako je njegova fasada šarmantna kombinacija modernog i originalnog eklektičnog dizajna, njegova unutrašnja konstrukcija pruža potpuno modernu udobnost. Vrhunski kompleks predstavlja nadogradnju za ovo područje, a jednaka pažnja posvećena je unutrašnjosti kao i vanjskoj.

Građevinski radovi na zgradi započeli su 2016. godine i nastavljaju se do 2020. godine. Kao jedan od glavnih dobavljača, Pipelife je uključen u projekt od samog početka, od faze projektovanja. Ovo je bilo važno, jer je omogućilo Pipelifeu da izradi najbolja rješenja za projekt.

U ovom projektu su se odnosili na:

Podno grijanje

Niskošumna kanalizacija Master3+

REŠENJE 1:  PODNOG GRIJANJA 

U nastojanju da dobavljač odgovori na potrebe, očekivanja i želje klijenata, kompanija se susrela sa zajedničkim izazovom: pronalaženjem korisnog sistema za specifičnu mostarsku klimu velikih temperaturnih razlika.

Ukupno je do sada instalirano 6 km višeslojnih cijevi Radopress pex-al-pex za podno grijanje.

RJEŠENJE 2: VIŠE UDOBNOSTI S SUSTAVIMA TIHOG TLA I OTPADA

"U visokokvalitetnim zgradama poput ovih obično se odlučujemo za niskošumni sistem kanalizacionih cijevi."

Od investitora želio je osigurati visoku kvalitetu na svim razinama, izbor tla i sustava otpadnih cijevi imao je jednako važnu ulogu. U ovakvim visokokvalitetnim hotelskim zgradama obično se odlučujemo za niskošumni sisteme otpadnih cijevi. Važno je uzeti u obzir razinu buke. Stvarno čini veliku razliku u udobnosti, posebno za vlasnike kuća.

Pipelife-ov Master 3 Pipe System koji apsorbira zvuk predstavio je savršeno podudaranje. Svoju godinu reputacije među profesionalcima stekao je iz dobrih razloga: Svaki od tri sloja proizvoda ima svoje inherentne karakteristike i zajedno čine čvrst, tih sistem sa optimalnom hidraulikom i jednostavnim rukovanjem.

Mi kao proizvođi prenosimo svoje znanje  i predlažemo uvijek niskošumni  Master 3+ sistem, mada se nažalost još uvijek puno koristi u mnogim zgradama  PVC." Osim velike koristi od veće udobnosti života, sistem od polipropilena ima i puno toga što može ponuditi instalaterima. Na primjer, može se instalirati na minus temperaturama.

ZAVRŠNA FAZA GRADNJE

Osvrćući se na uspješnu provedbu grijanja, hlađenja, kao i distribuciju kanalizacije iz objekata Pipelife sada se raduju završnoj fazi građevinskog projekta. Trenutno se dizajniraju daljnji sistemi podnog grijanja.

 

Downloads

Sve što vam je potrebno na jednom mjestu. Pronađite i preuzmite aktuelne katalaoge, tehničke detalje ili uputstva za ugradnju.

Preuzmi dokumente
Niste pronašli ono što tražite?
Nastavite pretraživati ​​u našem centru za preuzimanje

Pipelife lokacije u BIH

Kontaktirajte nas

Javite nam se sa vašim pitanjima. Javićemo Vam se brzo.

Povratni poziv

Imate li dodatnih pitanja o proizvodima ostavite nam vaš broj i pitanje.
Javimo Vam se putem telefona
Javite nam se sa vašim pitanjem
Postavite pitanje dobijate odgovor E-mailom.