The Pipelife Environmental EPD Calculator

EPD kalkulator zaštite okoliša Pipelife

Kao aktivni član Europskog udruženja plastičnih cijevi i fitinga (TEPPFA), željeli bismo podići svijest o vrijednosti koju sustavi plastičnih cijevi nude za održivu budućnost. Kako bismo pružili veću transparentnost o utjecaju sustava plastičnih cijevi na naše okruženje, izdali smo ekološki alat za izračunavanje EPD-a za iPad koji možete pronaći u trgovini aplikacija Apple, a možete ga preuzeti izravno s naše web stranice.

 

Unutar TEPPFA naručili smo neovisno istraživanje Flamanskog instituta za tehnološka istraživanja (VITO) za mjerenje utjecaja na okoliš različitih sustava plastičnih cijevi na temelju procjene životnog ciklusa. Rad je potvrdio savjetnički savjetnik za održivost Denkstatt u Austriji.

 

Sljedeća područja primjene pokrivena su aplikacijom:

 

Kanalizacija

Plin

Vodoopskrba

Tlo i otpad

Grijanje i hlađenje

ŠTA JE LCA?

Procjena životnog ciklusa ili LCA standardizirana je i najpriznatija metoda za kvantificiranje utjecaja proizvoda, procesa i / ili sustava na okoliš. Prikazuje učinke proizvoda na okoliš tijekom cijelog životnog ciklusa, od vađenja sirovina, preko proizvodnje materijala i proizvoda, ugradnje, vijeka trajanja, do tretmana na kraju životnog vijeka. Primijenjeni LCA provode se prema ISO standardima 14040 i 14044.

 

ŠTA JE EPD?

Izjava o zaštiti okoliša (EPD) nudi standardizirani način priopćavanja rezultata iz takve procjene životnog ciklusa. Omogućuje korisniku da procijeni utjecaj cijevnog sustava ili bilo kojeg drugog proizvoda na okoliš i omogućuje usporedbu s alternativnim proizvodima i materijalima.

 

Jedan od naših ciljeva bio je osigurati transparentnost utjecaja sustava plastičnih cijevi na naš okoliš. EPD se temelje na ISO standardu za izjave o zaštiti okoliša tipa III (ISO 14025), europskoj normi EN 15804 (Održivost građevinskih radova - Izjave o okolišu - Osnovna pravila za kategoriju proizvoda građevinskih proizvoda) i EN 15942 (format komunikacije) .

Pipelife App Icon

EPD Calculator

Kliknite ovdje za preuzimanje EPD kalkulatora za okoliš Pipelife za vaš iPad.

Downloads

Sve što vam je potrebno na jednom mjestu. Pronađite i preuzmite aktuelne katalaoge, tehničke detalje ili uputstva za ugradnju.

Preuzmi dokumente
Niste pronašli ono što tražite?
Nastavite pretraživati ​​u našem centru za preuzimanje

Kontaktirajte nas

Javite nam se sa vašim pitanjima. Javićemo Vam se brzo.

Povratni poziv

Imate li dodatnih pitanja o proizvodima ostavite nam vaš broj i pitanje.
Javimo Vam se putem telefona
Javite nam se sa vašim pitanjem
Postavite pitanje dobijate odgovor E-mailom.