AUTOMATIZIRANO 3D PRINTANJE: NADOGRADNJA ZA GRAĐEVINARSTVO I POVEĆANA SIGURNOST

February 10, 2021 | 4 min read

Podzemne infrastrukture za olujne i otpadne vode dobivaju značajnu nadogradnju, dok je sigurnost u proizvodnji povećana zahvaljujući Pipelifeovoj jedinstvenoj i novoj primjeni visoko precizne proizvodnje. Ono što je do sada poslužilo samo za proizvodnju pojedinačnih umjetničkih predmeta ili prototipova, prvi se put u povijesti primjenjuje u masovnoj proizvodnji: Kao globalni pionir, Pipelife koristi novoizumljenu, automatiziranu tehnologiju 3D ispisa i revolucionarni softver za proizvodnju potpuno prilagođenog, poboljšanog polipropilena (PP) šahtovi za mreže oborinskih i otpadnih voda.

 

3D printer
Prvi 3D printer na svijetu u masovnoj proizvodnji inženjerima štedi vrijeme, nadograđuje performanse kanalizacije za oborinske i otpadne vode povećava radnu učinkovitost i sigurnost.

OPTIMIZIRANO IZVOĐENJE INFRASTRUKTURE VODE I OTPADNIH VODA 

Preciznost u niskogradnji korak je dalje, vidjevši prije teške uglove i visine unutar profila protoka šahta ostvarene do savršenstva i omogućujući kombinaciju različitih promjera ulaznih i izlaznih cijevi pritiskom na gumb. Uz blagodati koje proizlaze iz mogućnosti prilagodbe od 400 kvadriliona, nezavisni ispitni laboratorij Deltares potvrđuje i veće performanse proizvoda u odnosu na klasično proizvedene proizvode. Posebno razvijeni softver dizajnira profile protoka u šahtovima s optimiziranim hidrauličkim svojstvima, dok preciznost u 3D ispisu osigurava implementaciju 1: 1 s glatkim i bešavnim površinama. Stoga se može očekivati manje održavanja na oborinskim sistemima i sistemima otpadnih voda, uz poboljšane performanse.

 

3D printer
Sigurno, brzo i tačno - 3D printer omogućuje prilagođenu masovnu proizvodnju.
3D printer
Jedinstveno razvijeni softverski program stvara nestandardne profile optimizirane protokom u roku od 20 minuta, štedeći dizajneru dnevni rad.

UŠTEDA VREMENA U DIZAJNU I PROIZVODNJI

 "Stalni razvoj ove tehnologije omogućuje nam izradu najsloženijih dizajna šahtova u manje od 6 sati, što je znatno brže nego ručno", kaže Ton Schoenmaker, voditelj međunarodnog projekta u Odjelu za istraživanje i razvoj tvrtke Pipelife. Međutim, vrijeme se ne štedi samo u proizvodnji: dok uobičajeni softverski programi za 3D ispis zahtijevaju intenzivne koračne datoteke za stvaranje potrebnih koordinata koje 3D printer može slijediti, Pipelife je otišao korak dalje i razvio softverski program koji kroji potpuno optimizirani profil protoka u roku od 20 minuta. „Inženjerima dizajna potreban je jedan dan da izgrade šaht s posebnim profilom protoka. Naš softver izračunava i crta profil s optimalnom hidraulikom u roku od 20 minuta! Umjesto mukotrpnih dizajna, ulaz koji klijenti trebamo svodi se na ispunjavanje obrasca koji definira dimenzije i orijentaciju ulaza i prodajnih mjesta. Ovo rješenje doslovno im štedi dan, a rezultat ne može biti bolji! " dodaje Schoenmaker. 

AUTOMIZACIJA ZA POVEĆANU SIGURNOST 

Iako su očite koristi za kupca, sustav i proizvodnju, jedan od glavnih razloga Pipelifeova razvoja 3D tehnologije proizvodnje povezan je sa sigurnošću. „Iako smo proteklih godina bilježili stalan i značajan pad broja nesreća u proizvodnji cijevi, još uvijek imamo posla s nekim incidentima u ručnoj proizvodnji, posebno u rezanju. Uvjereni smo da će uvođenje ove tehnologije pomoći u poboljšanju zaštite na radu onoliko koliko će povećati učinkovitost i preciznost proizvodnje “, dodaje Harald Schwarzmayr, izvršni direktor Pipelifea. 

Da biste saznali više o našim najnovijim dostignućima i inovacijama, posjetite našu stranicu #future page. 

 

 

Kontaktirajte nas

Javite nam se sa vašim pitanjima. Javićemo Vam se brzo.

Povratni poziv

Imate li dodatnih pitanja o proizvodima ostavite nam vaš broj i pitanje.
Javimo Vam se putem telefona
Javite nam se sa vašim pitanjem
Postavite pitanje dobijate odgovor E-mailom.