Snadbijevanje plinom

Gas Stop sigurnosni sustav

Poduzeća za opskrbu plinom vjeruju u Gas-Stop™ od 1992. godine, koji je spriječio više od 30.000 curenja plina u više od 40 zemalja. Taj ventil za prekomjerni protok korišten od međunarodnih operatora plina, fiksni je dio modernih mreža za opskrbu plinom instaliran u više od 7 milijuna mreža.

 
Oštećeni plinovod predstavlja ozbiljnu opasnost za zdravlje i sigurnost. U slučaju oštećenja, Pipelife Gas-Stop™ odmah zatvara plinske cijevi, čime se eliminiraju svi zdravstveni i sigurnosni rizici, izbjegava šteta na javnom i privatnom vlasništvu, a pritisak plina u cijevnom sustavu ostaje dosljedan.
 
Osnovne prednosti Pipelife Gas-Stop™ -a:
 
  • Poboljšana sigurnost sprečavanjem curenja plina
  • U slučaju curenja plina, neposredna zaštita do dolaska servisnog tima
  • Otklanjanje istjecanja plina često zahtjeva spektakularnu akciju u javnosti. Oštećenja na priključnim vodovima opremljenim Pipelife Gas-Stop™ ne zahtijevaju takve akcije.

 

Kako radi Gas-Stop™

Mrežnom operateru može trebati i do 30 ili više minuta da stigne na mjesto curenja dok se Gas-Stop™ automatski i brzo zatvara.

Kada se prekorači definirana granica protoka, Pipelife Gas-Sto™ zatvara priključne vodove u djeliću sekunde, a glavne plinovode u roku od nekoliko minuta. Povećani tlak prisiljava zaporni element da se povuče u protok, a zbog tlaka u cijevnoj mreži ventil ostaje sigurno zaključan. 

Nakon otklanjanja uzroka istjecanja (popravak oštećenja na cjevovodu) automatski se ujednačuje tlak i postepeno otvara Gas-Stop™.

Gas Stop functional picture

GAS-STOP™ ZA priključne vodove

Jedan od najčešćih uzroka curenja plina je oštećenje priključnih vodova tijekom iskopa, što rezultira potencijalnim nesrećama. 

U slučaju oštećenja cijevi od glavnog voda do regulatora tlaka, Pipelife Gas-Stop™  integriran u sustav automatski se zatvara čim protok padne ispod navedene granice. To osigurava sigurnost za sve ljude i uređaje priključene na plinsku mrežu.

Installation of Gas Stop system

GAS-STOP™ za glavni vod

Gas-Stop™ pruža preventivne i sigurnosne mjere za uklanjanje niza problema koji se mogu pojaviti kada su glavni vodovi oštećeni:

  • masovan prekid u opskrbi ako pad tlaka dosegne vrlo nisku razinu
  • dugo vrijeme putovanja do mjesta oštećenja zbog gustog prometa može odgoditi popravak i tako uzrokovati veću štetu / nesreće
  • ozbiljne nesreće i oštećenja zbog visokih tlakova s ​​vrlo velikim količinama plina koji izlazi
3D model depicting excavations with a damaged gas pipe | Pipelife

osiguranje kvalitete

STROGO TESTIRANJE

Ispitivanje se odnosi kako na pojedinačne komponente tako i na krajnje proizvode. Gas-Stop™ se nikada ne smije zatvoriti tijekom normalnog rada, ali se mora zatvoriti prema zadanim parametrima zatvaranja u slučaju oštećenja. Protok zatvaranja i brtvljenje svakog pojedinog Pipelife Gas-Stop™ mjeri se i bilježi na potpuno automatiziranom ispitnom stolu.

BILJEŽENJE PROIZVODA

Rezultati ispitivanja dokumentiraju se na samom proizvodu dodjeljivanjem serijskog broja. Svi rezultati ispitivanja pojedinih komponenata također su povezani s ovim serijskim brojem, osiguravajući nesmetanu sljedivost.

POUZDANA RJEŠENJA

Kako bi se zajamčilo pouzdano funkcioniranje u praktičnim radnim situacijama, proizvodi se također ispituju na ispitnom stolu za prirodni plin. Ovaj se sustav također koristi za simulaciju praktičnih uvjeta za daljnji razvoj proizvoda Gas-Stop™.

mogućnosti ugradnje

Kako bi se zaštitila najveća moguća duljina plinovoda, Gas-Stop™ se ugrađuje što je bliže moguće glavnom vodu. Ugradnja se obično vrši posebnim dijelom cijevi. Osim dolje navedenih standardnih načina ugradnje, na zahtjev je moguća i prilagođena ugradnja (npr. čelični adapter ili slično).

Gas-Stop integrated into the certified part of the pipe. Adapter made of PE 100

PE adapter: Tip serije GSA

Gas-Stop™ je već integriran u certificirani dio cijevi. (Adapter izrađen od PE100 / SDR 11)

Gas-Stop inserted exactly into the outlet of compatible saddles

Sedlo s nožem: tip serije GS

Gas-Stop™ umetnut je tačno u izlaz kompatibilnih sedla, za jednostavnu ugradnju bez mehaničkih alata.

Gas-Stop integrated into the electrofusion fitting

Elektrofuzijska spojnica: Tip GSAE

Pipelife Gas-Stop™ već je integriran u elektrofuzijsku spojnicu.

Pipelife Video: Film govori više od 1000 slika

Pogledajte naše instalacijske videozapise koje nudimo za mnoge proizvode i načine spajanja. Pogledajte naš Youtube kanal.

Kontaktirajte nas

Imate li dodatnih pitanja o Pipelife proizvodima? Kontaktirajte nas javićemo Vam se brzo.

*  Obavezno polje

Vaši podaci će se tretirati kao povjerljivi. Vaš pristanak može biti povučen u bilo kojem trenutku slanjem e-maila na adresu office.ba@wienerberger.com. Zakonitost obrade vaših podataka prije povlačenja pristanka će ostati nedirnuta. Za sve pojedinosti o pohranjivanju, obradi i brisanju podataka kao i o Vašim pravima u vezi upotrebe Vaših osobnih podataka, molimo poručite naša Pravila o privatnosti na web stranici www.pipelife.ba

Kontaktirajte nas

Javite nam se sa vašim pitanjima. Javićemo Vam se brzo.

Povratni poziv

Imate li dodatnih pitanja o proizvodima ostavite nam vaš broj i pitanje.
Javimo Vam se putem telefona
Javite nam se sa vašim pitanjem
Postavite pitanje dobijate odgovor E-mailom.