Društvena održivost

Kao uspješna međunarodna tvrtka i dio Wienerberger Grupe, Pipelife snosi veliku odgovornost. Naša se akcija temelji na jasnim etičkim načelima i slijedi fiksne smjernice o usklađenosti. Sudjelujemo u brojnim socijalnim projektima i inicijativama. Pomažemo potrebitima putem donacija - posebno pružamo pomoć u svakoj regiji u kojoj djelujemo.

Wienerbergerova načela za društvenu i korporativnu predanost

Svoju ulogu odgovornih članova gospodarstva shvaćamo vrlo ozbiljno. Za Wienerberger odgovornost znači etično djelovati, pošteno komunicirati, transparentno oblikovati ekonomsko okruženje i djelovati kao vrijedan član društva. Gospodarstvo smatramo integriranim dijelom društva koji treba služiti ljudima i pružiti im koristi.

Potpisivanjem UN-ovog Globalnog dogovora 2003. godine, obvezali smo se provoditi deset načela ljudskih prava, radnih standarda, zaštite okoliša i borbe protiv korupcije. Dvije godine prije toga, Upravni odbor Wienerberger AG i predsjednik Europskog foruma već su sklopili socijalnu povelju Wienerberger. Povelja priznaje činjenicu da Wienerberger u potpunosti poštuje konvencije i preporuke Međunarodne organizacije rada (ILO).

Etika i usklađenost preduzeća

Kao međunarodno aktivna tvrtka koja kotira na tržištu, posvećeni smo strogim načelima kvalitetnog korporativnog upravljanja i transparentnosti, kao i daljnjem kontinuiranom razvoju učinkovitog sustava korporativne kontrole. Usklađenost obuhvaća sve alate i radnje kojima se osigurava zakonski usklađeno ponašanje poduzeća i naših zaposlenika. To uključuje poštivanje svih zakonskih propisa na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Povećanje reciklirane plastike u proizvodnji

Nakon što smo dvaput premašili naše ciljeve održivosti, još jednom smo postavili novo mjerilo količine reciklirane plastike koja se koristi u proizvodnji.

Sva reciklirana plastika koja ponovo ulazi u proces proizvodnje zajamčena je kvalitetom prema visokim standardima kao i naši izvorni materijali, nudeći održiv i ekološki odgovoran izbor.

Pogledajte nagrađivano izvješće naše matične tvrtke Wienerberger, koje ističe dosljednu i transparentnu provedbu održive strategije i obveza Grupe.

Injection molding picture

Ciljevi i zadaci

iskorijeniti korupciju

Wienerberger se zalaže za slobodnu i poštenu konkurenciju. To uključuje odlučan stav protiv korupcije. Naš je cilj kretanje prema radnom mjestu i svijetu bez korupcije, stoga očekujemo da će naši zaposlenici postupiti u skladu s tim kako bismo isto i ostvarili. Kao osnovno načelo ponašanja u Wienerbergeru, očekujemo da se poštuje usklađenost sa svim primjenjivim nacionalnim i međunarodnim pravnim standardima.

POLITIKA USPEŠNOSTI WIENERBERGER-a

Naša politika usklađenosti zasniva se na odredbama austrijskog i evropskog zakona o berzi (Börsenrechts). Ova je politika preventivna mjera čiji je cilj zaustavljanje trgovine insajderima i nezakonito otkrivanje insajderskih informacija. Imenovani su službenik za usklađenost i zamjenik koji nadgleda usklađenost. Nadalje, postoje redovne obuke o usklađenosti izdavača za najviše rukovodstvo Wienerberger AG i njegova poslovna područja.

SOCIJALNA OBVEZA I DONACIJE

Najbolji način da se pomogne je naša ključna kompetencija - nuđenje građevinskih materijala i infrastrukturnih rješenja, kao i prenošenje stručnosti u vezi s održivom gradnjom. 2017. revidirali smo Wienerbergerove smjernice za donacije i napravili daljnje pozitivne promjene u našoj društvenoj posvećenosti i lokalnoj suradnji.

 

Podržavamo trenutne socijalne projekte i institucije. Naročito u zemljama u kojima smo aktivni, želimo svojim proizvodima pomoći ljudima u nepovoljnom položaju. Počevši od 2012. godine, primjer za to je naša suradnja s međunarodnom neprofitnom organizacijom Habitat for Humanity. Samo u 2018. godini mogli smo pomoći još 37 porodica i preko 290 djece i adolescenata u okviru našeg partnerstva. Od početka drugog kruga saradnje od jula 2015. do juna 2018. godine pružena je pomoć za ukupno 1.134 osobe u potrebi, među kojima 82 porodice. Kao i prethodnih godina, takozvani „stambeni forumi“ suorganizirani su sa Habitat for Humanity, čiji je cilj bio osvijestiti političare, kao i javne vlasti o važnosti socijalnog stanovanja.

ostanimo u kontaktu

Odaberite način na koji želite stupiti u kontakt s nama. Kontaktirat ćemo vas što je prije moguće.

Povratni poziv

Call back service
We will get in touch with you by phone
E-Mail service
We will get in touch with you by e-mail

Kontaktirajte nas

Javite nam se sa vašim pitanjima. Javićemo Vam se brzo.

Povratni poziv

Imate li dodatnih pitanja o proizvodima ostavite nam vaš broj i pitanje.
Javimo Vam se putem telefona
Javite nam se sa vašim pitanjem
Postavite pitanje dobijate odgovor E-mailom.